• blog

  Popwave-pianist Cindel Ribbens: ‘Muziek is echt mijn passie’

 • 29 april 2024

  Even voorstellen: Cindel Ribbens (32). Sinds 2022 is ze de vaste pianist bij optredens van Popwave. Haar hart ligt bij muziek, vertelt ze voor de Popwave-blog.

  Mijn eerste piano
  “Muziek is echt mijn passie. Ik werd er al heel vroeg in ondergedompeld. De muziekschool grensde aan onze achtertuin en daar hoorde ik altijd mensen muziek maken. Toen ik een jaar of drie was, ging ik daar zelf ook naartoe, voor ‘muziek op schoot’. En ook bij ons thuis, met een gitarist als vader, was er altijd muziek. Toen ik zes was, mocht ik van mijn grootouders en ouders een instrument kiezen: zo kreeg ik mijn eerste piano. Tot mijn achttiende heb ik pianoles gehad. Door omstandigheden is het daarna niet van het conservatorium gekomen. Maar de liefde voor muziek en voor pianospelen is een constante in mijn leven.”

  Tranen bij Tony Bennett
  “Muziek kan me in elke emotionele staat brengen. Ik kan er ook mijn emoties mee aanpassen en door muziek heb ik ook beter met emotie leren omgaan. Wat muziek met je doet is ongelooflijk. Ik houd erg van crooner jazz, zoals die van Sinatra en Tony Bennett, en ook van soul zoals Stevie Wonder. Een van mijn mooiste muzikale ervaringen was op het North Sea Jazz Festival. Daar zong Tony Bennett, al in de tachtig, met Lady Gaga. Dat was zo waanzinnig mooi dat ik gewoon zat te huilen.”

  Spelen bij Popwave
  “Toen ik bij Popwave begon, was ik er een paar jaar uit geweest. Daarom was het wel heel erg spannend om weer te beginnen. Maar dat was gelukkig snel voorbij en dat komt echt alleen door muziek maken bij Popwave en de geweldige sfeer bij het koor. Ik zing zelf ook in een koor, als mezzosopraan bij El Pio. Maar dan hoor je toch vooral je eigen stemgroep. Bij Popwave hoor ik alle stemmen en het geheel. Zelf ben je een onderdeel van de totaalklank. Het mooie van mijn rol als pianist is dat ik een groep mensen die samen al iets heel moois maken, kan helpen het nog verder te verbeteren.”