blog

Dirigent Rudy Pijfers over zichzelf en over Popwave

14 oktober 2023

“Wekelijks rijd ik al meer dan tien jaar woensdagavond van Noord-Brabant naar Zierikzee. Door weer en wind, soms in de file, soms met onhandige omleidingen, soms wachtend voor een brug, soms moe van de hele dag lesgeven, soms met een bijna lege tank, soms met het eten net achter de kiezen. En inderdaad, soms vraag ik me dan wel eens af, waarvoor maak ik al die kilometers?  Maar als ik dan terugrijd, over lege wegen, met de wind mee, een volle tank, het eten gezakt, moe maar voldaan, dan weet ik waarvoor ik het doe. Ik ben dirigent van Popwave omdat we samen mooie muziek kunnen maken, omdat we samen lol kunnen maken, omdat we een band hebben opgebouwd met elkaar van vertrouwen en respect en omdat er nog altijd rek in zit in de kwaliteit.

Wat maakt PopWave voor mij een prettig koor om mee te werken? Is het de humor die ze hebben? Is het de ijver waarmee ze thuis oefenen? Is het hun nieuwsgierigheid en bereidheid om nieuwe dingen uit te proberen? Is het hun openlijke waardering naar mij over mijn werk als dirigent? Is het de concentratie waarmee ze de repetities instappen? Is het het nog steeds groeiende onderlinge vertrouwen? Is het de soepele organisatie? Dat is er allemaal en dat is allemaal belangrijk.

Maar uiteindelijk willen we met elkaar muzikaal iets bereiken. En die focus bundelt de kwaliteiten van Popwave. En dat maakt dat ik wekelijks alle reisontberingen voor lief neem.”