over popwave

Hét popkoor van Schouwen-Duiveland

Van Bowie, The Beatles en de Dizzy Man’s Band tot Danny Vera, Adèle en Queen: bij Popwave komen ze allemaal voorbij. Ons koor,
Popwave, wordt gedreven door onze liefde voor (pop)muziek. Want wat is er nu mooier dan met elkaar zingen?

Zingen is een universele taal, met noten en akkoorden die samenvloeien tot geweldige melodieën. Samen zingen is ook goed voor je lijf én je geest.
Met ruim 50 leden, verdeeld over vijf verschillende stemgroepen, zingen we popklassiekers uit binnen- en buitenland, stuk voor stuk 5-stemmig gearrangeerd door onze dirigent Rudy Pijfers. Dat betekent hard en enthousiast werken in de repetities op woensdag. Maar we hebben natuurlijk gezelligheid ook hoog in ons vaandel staan.
Even onszelf corrigeren: als er iets nog mooier is dan samen zingen, dan is het wel samen zingen voor u! We zouden het heel leuk vinden als u naar ons komt kijken en luisteren. Dus houdt u onze optredens in de gaten.

Samen zingen: de repetitie
Popwave is ambitieus. We zingen 5-stemmig (en soms wel eens 6-stemmig). Onze dirigent Rudy Pijfers, die alle nummers zelf arrangeert, zorgt ervoor dat elke stemgroep een eigen partij zingt. Soms de leadpartij, soms de begeleiding. Wanneer ben je ondergeschikt aan de leadpartij en moet je zachter zingen? Wanneer moet juist de begeleiding nadrukkelijker te horen zijn? Een uitdaging om de nummers in te studeren, maar als we ze eenmaal onder de knie hebben, klinken ze wonderlijk mooi.
Denkt u dat Popwave iets voor u is?

Samen zingen: het thema
Onze liedjes komen niet uit de lucht vallen: we bedenken een thema waarbinnen we verschillende popsongs combineren zodat ze als het ware samen het verhaal vertellen. Het thema van onze huidige optredens is ‘This is me’ (‘je mag zijn wie je bent’) met – inderdaad – als slot de gelijknamige song uit ‘The Greatest Showman’, voorafgegaan door onder andere liedjes van The Beatles, David Bowie, Danny Vera, Adèle en Queen.
Een eerder Popwave-thema was bijvoorbeeld de wederopbouw met nummers als California Dreaming, I still haven’t found what I’m looking for, Human en Omarm me.

Samen zingen: de optredens
We zeiden het hierboven al: samen zingen is mooi, samen voor u zingen is nog mooier. Daarom treden we regelmatig op. Dat begint, na de keuze van het thema en het bij elkaar zoeken van de juiste liedjes, met het instuderen van de tekst en de muziek. Maar er komt nog veel meer bij kijken. Zoals het bedenken en instuderen van de choreografie, de keuze van de kleding, aan- en afvoeren en opbouwen en afbreken van het benodigde materiaal enzovoort. Dat doen we graag, en altijd voor een enthousiast publiek.
Nieuwsgierig? Kom dan naar een optreden.