Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Popwave is misschien wel het meest gedreven koor op Schouwen-Duiveland. En dat is niet zo verwonderlijk. Want wat is er nu mooier dan met elkaar zingen? Zingen is een universele taal, met noten en akkoorden die samenvloeien tot geweldige melodieën. We bedenken een thema, waar we dan gezamenlijk popsongs bij zoeken om het verhaal te vertellen. Op dit moment is ons thema “Wederopbouw”.

Ambitieus zijn we ook. We zingen 5-stemmig en onze dirigent Rudy Pijfers, die alle nummers zelf arrangeert, zorgt ervoor dat elke stemgroep een eigen partij zingt. Soms de leadpartij, soms de begeleiding. Wanneer ben je ondergeschikt aan de leadpartij en moet je zachter zingen? Wanneer moet juist de begeleiding nadrukkelijker te horen zijn? Een uitdaging om de nummers in te studeren, maar als we ze eenmaal onder de knie hebben, klinken ze wonderlijk mooi!! Zo mooi, dat u echt een kijkje moet nemen op de pagina “optredens” van deze site om te zien wanneer wij ons volgende optreden hebben, zodat u daarbij aanwezig kunt zijn!!

Het thema:

Het thema wederopbouw is een thema waar protesten in voorkomen, drukte, snel geld verdienen, vrijheid en genieten. Een kleine greep uit de nummers van ons thema zijn: California Dreaming van de Mama’s en the Papa’s, I still haven’t found what I’m looking for van U2, Human van Rag’n Bone Man, Omarm me van BLØF en met welk nummer kun je de drukte van alledag beter uitdrukken dan met Opzij, opzij, opzij van Herman van Veen.

Ons doel:

Popwave telt ruim 50 leden, verdeeld over 5 verschillende stemgroepen. De arrangementen worden allemaal 5- en soms wel 6-stemmig gemaakt en elk arrangement op zich is een nieuwe uitdaging, die we vol verwachting aannemen en die ons laat groeien. We verzorgen regelmatig optredens en mocht u nieuwsgierig geworden zijn, kijkt u dan even bij “optredens”, waar we de komende tijd zoal te zien en te horen zijn. Heel graag tot ziens op één van deze locaties.